Bizarre diseases

#cancer #morphine-cancer #analgesics-opioids #painkillers-cancer

Romania, the last places in the use Europe morphine for soothe pain in case of the cancer

In Romania and in East Europe level the use of the analgezicelor is opiates second times more little girl of rest continent

“Nivelul de utilizare al medicamentelor extrase din opiu medicinal (intre care si morfina) in Europa de Est, inclusiv in Romania, este mult mai mic fata de tarile cu o economie mai dezvoltata de pe acelasi continent. Mai exact, in cifre, folosirea analgezicelor opioide in tarile est-europene, inclusiv in Romania, este de 4,8 mg/ cap de locuitor, in timp ce in restul Europei cifrele ating 11,3 mg/ cap de locuitor. Media globala este de 6,27 mg/ cap de locuitor“, afirma prof. Ayşen Yücel, medic specialist in algeziologie (disciplina medicala care se ocupa de studiul durerii si al posibilitatilor de prevenire si combatere a acesteia) la spitalul-fundatie Centrul Medical Anadolu din Istanbul.

Pentru a afla mai multe despre acest subiect, dar si despre alte aspecte legate de ingrijirea pacientilor cu cancer, Spitalul Fundatie - Centrul Medical Anadolu din Istanbul, in parteneriat cu John Hopkins Medicine din Statele Unite, organizeaza cursul gratuit pentru apartinatorii bolnavilor de cancer. Specialistii centrului vor oferi informatii despre managementul durerii, nutritie si miscare in cazul persoanelor care sufera de aceasta maladie. Cursul pentru apartinatorii bolnavilor de cancer va avea loc sambata, 16 aprilie la Hotel Athenee Palace Hilton, incepand cu ora 10:00. La eveniment vor fi prezenti Prof. Ayşen Yücel - medic specialist in Managementul Durerii, Abdullah Mollamemişoğlu - specialist in nutritie si dieta si Ömer Çınar - terapeut fizic.

“Metode relativ simple si ieftine pentru combaterea durerilor provocate de cancer sunt disponibile in zilele noastre. Cu toate acestea, un numar destul de mic de pacienti primeste tratamentul corespunzator pentru alinarea suferintelor provocate de aceasta maladie” explica Prof. Ayşen Yücel.

Causes and the possible explanations

“Lipsa medicamentelor necesare, neprescrierea sau subdozarea lor de catre profesionisti, lipsa de instruire in randul medicilor si asistentilor, precum si o slaba informare a publicului cu privire la faptul ca durerea poate fi tinuta sub control sunt doar cateva dintre obstacolele care stau in calea combaterii eficiente a suferintelor bolnavilor de cancer din intreaga lume.” declara prof. Ayşen Yücel, Centrul Medical Anadolu.

Studies look as the use in medicine according to the dose right to the time appropriate pain relieves in proportion of up to 80%-90% 25.

Morphine do the party category analgezicelor opioid used in specialist pain relief sick of cancer Being main agent active in the opium morphine is a very strong pain reliever which concentration in the extract of the vary opium between 8 and 14% with a medium 10%.

According to the Organization's data Global Health database in advertising in 2015 every day over 35 million of the people the whole world the from suffer cause pain caused cancer but only one part of them treatment receive for the their relief.

Article written by

Acasa.ro

See all articles

Articles from bizarre-diseases

Weather in Woodbridge

27° C

Min.:20° C

Max.:27° C

mostly clear sky